Klinten i Kerteminde

Klinten i Kerteminde

Naturen i Kerteminde

Når du holder ferie i Kerteminde, er du omgivet af natur fra alle sider.

Strandende på begge sider af byen. Lundsgaard skovene med de smukke, majestætiske bøgetræer. Stejlkysten Klinten, hvorfra du har udsigt til Kerteminde Bugt. Og ikke mindst naturområdet Sybergland. Nord for Kerteminde ligger halvøen Hindsholm med små idylliske landsbyer og et smukt, bakket landskab. Helt ude på spidsen af halvøen kan du opleve unik og vild natur på Fyns Hoved.

Lundsgaard skovene

Grænsende op til Kerteminde ligger Lundsgaard Gods. Skovene på Lundsgaard Gods er åbne for publikum og strækker sig flere kilometer syd for byen. Her kan du gå lange ture og nyde roen og duften af skov.

Klinten

Klinten i Kerteminde ligger helt ud til bugten i forbindelse med Lundsgaard skovene. Du kan vandre fra den gamle havn i Kerteminde, langs Sydstranden og helt ud til klinten ad en lille sti. Udsigten fra Klinten er imponerende. Hvis du holder af at snorkle, dykke eller fiske, er forholdende perfekte her.

Sybergland

Sybergland var oprindeligt en lavvandet fjord mellem Hindsholm og Fyn. I 1812 blev området inddæmmet til landbrug. I de første mange år var her mest våde enge, som tiltrak masser af fugle. Området var i en årrække et yndet motiv for maleren Frits Syberg og Johannes Larsen, indtil området i 1920´erne blev helt tørlagt og kornmarkerne tog over.

I 2012 blev området genetableret og Sybergland skabt. Et naturområde i Kerteminde tæt ved byen, hvor naturen kan få lov at udvikle sig. Sybergland er offentlig tilgængelig for alle. Du kan gå ad anlagte stier, spise frokost ved bænke og borde, overnatte i shelter og betragte det mangfoldige fugleliv, som de to søer har genskabt.

Syberland er navngivet efter Fynbo-maleren Fritz Syberg (1862-1939), som boede i området og fandt inspiration til mange af sine malerier her.

Book din drømmeferie i Kerteminde tæt på Lundsgaard skove, Klinten og Sybergland.

Hindsholm

På halvøen Hindsholm mødes du af en smuk, bakket natur og små, idylliske landsbyer med velholdte bindingsværkshuse. I Viby er landbymiljøet så godt bevaret, at de gamle gårde stort set ser ud, som for mere end 200 år siden. Hindsholm er desuden et meget eftertragtet område for lystfiskere. Langs kysten mod Storebælt finder du nogle af Fyns bedste fiskepladser.

Fyns Hoved

På toppen af halvøen Hindsholm ligger Fyns Hoved. Et af Fyns smukkeste naturområder. Her kan du opleve sjældne planter, stejlkyster, laguner og spændende dyr i en unik, vild natur. Stil bilen og gå hovedet rundt. Du får en fantastisk naturoplevelse.

Book din drømmeferie på den skønne halv Hindsholm hvor Fyns Hoved ligger.